Štedrý deň je považovaný za magický čas. Stovky ľudí sa ho snažia využiť na získanie lepšej práce

20. decembra 2022

Návšteva portálu Profesia.sk ako nová tradícia počas Štedrého dňa na Slovensku? Špeciálna sviatočná analýza odhaľuje, že stovky uchádzačov a uchádzačiek navštívia náš najväčší pracovný web aj počas 24. decembra.

Na hľadanie práce nie je nikdy zlý čas. Zrejme to si povedalo presne 1606 ľudí, ktorí vlani reagovali na pracovné ponuky počas Štedrého dňa.

Ľudia, ktorí sa rozhodli hľadať nové pracovné výzvy počas Vianoc, reagovali najmä na ponuky v obchode, výrobe, doprave a špedícii či v administratíve.

Počas vlaňajšieho Štedrého dňa boli však aktívni aj zamestnávatelia.  Tí v tento magický čas uverejnili na Profesia.sk 187 inzerátov. Išlo najmä o pozície v IT, ekonomike a financiách či vo výrobe.

Kedy hľadajú prácu vianoční uchádzači?

Hľadajú si ľudia v Štedrý deň prácu skôr pred alebo po večeri? Analýza najväčšieho pracovného portálu odhaľuje, že väčšina Slovákov a Sloveniek poslala svoj životopis ešte pred obvyklým časom podávania vianočnej kapustnice či kapra. Do štvrtej poobede tak stihlo spraviť 1164 zo spomínaných 1606 vianočných uchádzačov či uchádzačiek.

Mimo veľmi skorých ranných hodín bol práve čas medzi 17:00 až 19:00 najmenej frekventovanou dobou posielania životopisov. Počas tejto dvojhodinovky zareagovalo na pracovnú ponuku 71 ľudí.

Stovky vianočných uchádzačov každý rok

Sú štedrodňoví kandidáti úspešnejší ako tí, ktorí reagujú na pracovné ponuky mimo sviatkov? Nad touto otázkou môžeme len polemizovať. Reakcia na pracovné ponuky počas Vianoc je však isto zaujímavou témou na diskusiu počas pracovného pohovoru.

A možno práve to motivuje ľudí, k rozhodnutiu reagovať na pracovné inzeráty práve počas tohto sviatku. Dáta portálu Profesia.sk ukazujú, že vlaňajšok rozhodne nebol ojedinelou situáciou. Inzeráty práce zlákajú stovky vianočných uchádzačov a uchádzačiek každý rok.  

Kontakt pre médiá:

Nikola Richterová

+421917697726

nikola.richterova@profesia.sk

Napísala Nikola Richterová
Hodnotenie článku